Do you need a tutorial? Click here

Download BECE Computer Science Past Questions for Junior WAEC

Last updated on August 19th, 2022 at 01:01 pm

Do you require the BECE Computer Studies past questions and answers for the JSS3 Basic Education Certificate Examination?

The Junior WAEC Computer Studies and Theory Questions and Answers are available for download on our company, pdfmadeazy.com.

All of the BECE Computer Studies objective and Theory previous questions and answers have been prepared by us

You may get an idea of the format and content of the tests from these sample questions.

According to our study, candidates who use Junior WAEC Computer Studies Past Questions Paper to be ready for the Basic Certificate Examination BECE do ten times better than those who don’t.

The Benefits of JSS3 Computer Studies Practice Tests – Junior WAEC

  • Pointer to Concentration Area
  • Assists you in determining your exam pace.
  • Predict how the next exam question will turn out.

Read/Download BECE Computer Science Past Questions for Junior WAEC

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Ministry of Basic Education
Examination Board
2018 Basic Education Certificate Examination

Attempt all Question

You are advised to work completely on your own

INSTRUCTION: From the options lettered A-D, choose the word that is correctly used to fill in the blank spaces.

BECE Computer Studies Objective Questions and Answer

1. As an early counting device the fingers was used to count digits of…. to … only.
A. 0to5
B. 0-10
C. 0-20
D. 0-30
E. 0-40

2. The method of recording and handling of data that makes it necessary for convertion is…
A. collation.
B. collection.
C. gathering.
D. processing.
E. storage.

3. The best way to present a google website is…
A. www.google.com
B. www.-google.com
C. www.google.go
D. www.google.maii
E. www.google.org

4. The name of program used to add an item to a search engine is called…
A. cater.
B. chat.
C. cortal.
D. dogpile.
E. spider.

5. The symbol 0 – 9, *, @. is an example of… unit of storage.
A. character
B. kilobyte
C. nibble
D. gigabyte
E. unit

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

6. Convert 3510 to octal base 8.
A. 188
B. 198
C. 208
D. 338
E. 438

7. The polygon tool is used to draw objects like…
A. brush.
B. curve.
C. line.
D. rectangle
E. square.

8. The process of going into someone’s files on the internet without permission is…
A. cyberwar.
B. fraud.
C. hacking.
D. piracy.
E. plagiarism.

9. Using CTRL + V keys with the word processing can ensure the… of files/documents.
A. loading
B. pasting
C. moving
D. saving
E. skipping

10. The term digital device came into use in computer in the year..
A. 1985.
B. 1988.
C. 1989.
D. 1990.
E. 1991.

11. A unique field within a data record that identifies other records is…
A. data.
B. entity.
C. keys.
D. schema.
E. table.

12. The database that has a tree like features is…
A. flat.
B. file.
C. hierarchical.
D. network.
E. relational.

13. Which one of these digital divide statement is true?
A. Distance is considered.
B. Distance is discouraged.
C. Distance is irrelevant.
D. Distance is a problem.
E. Distance is relevant.

14. Each typing space in excel worksheet is called…
A. cell.
B. column.
C. page.
D. row.
E. space.

15. The division symbol in MS Excel is denoted as..
A. +
B. *
C. /
D. x
E. :

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

16. Sum (A1 ….A7) is a formula use for… in excel.
A. addition.
B. dragging.
C. drawing.
D. painting.
E. subtraction.

17 is an example of an online social media.
A. BBC.com
B. Bing
C. CNN.com
D. Google.com
E. Whatsapp

18 ………is an example of a browser.
A. Facebook
B. Opera mini
C. Whatsapp
D. Windows xp
E. 2go

19. Facebook is referred to as a….
A. computer media.
B. credit media.
C. electronic media.
D. hardward media.
E. social media.

20. … method involves the use of our brains, pen and paper to process data.
A. Electrical
B. Electronic
C. Manual
D. Mechanical
E. Traditional

21. ……… is a selected filed in a table that uniquely identifies a record.
A. Entity key
B. Primary key
C. Secondary key
D. Selected key
E. Structured key

22. A cell can store three types of data, namely…
A. label, value and formula.
B. numeric, numerical and number.
C. row, column and formula.
D. vertical, horizontal and value.
E. non of the above.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

BECE Essay Questions on Computer Studies

SECTION B (THEORY)

INSTRUCTION: Answer all questions. All questions carry equal marks.

1(a) Explain the concept of the new economy in digital divide.

(b) Give THREE examples of a search engine.

(c) Explain the concept of distance is irrelevant in the new economy.

2(a) List FIVE preventive measures against virus infection.

(b) State THREE uses of search engines.

3(a) What is computer ethics?

(b) List FOUR conducts in computer room.

(c) Name Two things that can be found in the computer lab.

Junior WAEC Computer Studies Objective Answers 2018

01. B
02. A
03. A
04. E
05. A
06. E
07. D
08. C
09. B
10. D
11. C
12. C
13. C
14. A
15. C
16. A
17. E
18. B
19. E
20. C
21. B
22. A

Search Terms

BECE Computer Studies Past Questions,
Junior WAEC Past Questions on Computer Studies,
JSS3 Past Questions on Computer Studies,
BECE Computer Studies Objective Questions and Answer,

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

SHARE THIS :
Don`t copy text!

Discover more from Pdfmadeazy

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

× Send us a message!
0