Do you need a tutorial? Click here

Download BECE Basic Science & Technology Past Questions & Answers for Junior WAEC

Last updated on January 20th, 2024 at 12:19 pm

Do you require the BECE Basic Science and Technology BECE past questions and answers for the JSS3 Basic Education Certificate Examination?

We have updated our BECE Past Questions and Answeres from 2011 till 2024.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

The Junior WAEC Basic Science and Technology BST and Theory Questions and Answers are available for download on our company, pdfmadeazy.com.

All of the BECE Basic Science and Technology BST objective and Theory previous questions and answers have been prepared by us

You may get an idea of the format and content of the tests from these sample questions.

According to our study, candidates who use the Junior WAEC Basic Science and Technology BST Past Questions Paper to be ready for the Basic Certificate Examination BECE do ten times better than those who don’t.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

The Benefits of JSS3 Basic Science and Technology BST Practice Tests – Junior WAEC

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

  • Pointer to Concentration Area
  • Assists you in determining your exam pace.
  • Predict how the next exam question will turn out.

Download BECE BST Past Questions for Junior WAEC

Ministry of Basic Education
Examination Board
2019 Basic Education Certificate Examination

Attempt all Question

You are advised to work completely on your own

INSTRUCTION: From the options lettered A-D, choose the word that is correctly used to fill in the blank spaces.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

BECE BST Objectives Questions 2019 Extract

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

1 ……is a material used as electrical insulators.
A. capacitor
B. ceramic
C. resistor
D. rubber

2. Parallelogram with an area of 8cm2 and given height of 4cm2, calculate the base.
A.2
B.3
C.4
D.5

3. Machines that operate mainly with fluid are
A. hydraulic.
B. pneumatic.
C. milling.
D. gas.

4. The product made by combining two or more metallic elements is
A. an Aluminum.
B. an Alloy.
C. a Brass.
D. a Bronze.

5. Belt drives are driven by aid…
A. gear.
B. machine.
C. pulley.
D. shaft.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

6. In a car gear system, the least number of teeth is found in gear
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

7. One of the following is a method of wood conversion.
A. Defect sawing
B. Line sawing
C. Straight sawing
D. Tangential sawing

8. An example of sanitary fitting in a building is
A. defects.
B. elbow.
C. urinal.
D.tap

9. An example of natural defect is
A. bow.
B. knot.
C. twisting.
D. wanes.

10. Metals are classified into pure metals and…..
A. alloy
B. carbon steel.
C. ferrous metals.
D. non-ferrous metals.

11. Pig iron contains….. as impurity.
A. aluminum
B. famous
C. steel
D. sulphur

12. Motions are classified into….types.
A. five
B. four
C. three
D. two

13. The machine used in banks for financial transaction is referred to as
A. Automated Teller Machine.
B. Automation Teller Machine.
C. Automating Teller Method.
D. Automated Teller Mechanical.

14. Which of the following persons is a Nigerian role model in mechanical engineering?
A. Dr. Philip Emeagwali
B. Dr.ChikeObi
C. Dr. ChinwaAchebe
D. Dr.AyodeleAwojobi

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

15. Which of these is used as head protection device in workshop.
A. Shield
B. Helmet
C. Gloves
D. Belt

16. The wood obtained from deciduous tree is called….
A. Sapwood.
B. Mahogany wood.
C. ardwood.
D. Cherrywood.

17. Which of the following is one example of non- ferrous metal?
A. Steel
B. Steel
C. Magnet
D. Copper

18. Tile used for walls and floors in building is a product from
A. metals.
B. glass.
C. concrete.
D. ceramics.

19. Which of the following is a drug control agency?
A. CFC
B. NAFDAC
C. NDDC
D. UNICEF

20. Which of the following is a natural drug?
A. Aspirin
B. Panadol
C. Rob
D. Tobacco

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Essay Questions on Basic Science and Technology

SECTION B (THEORY)

INSTRUCTION: Answer all questions. All questions carry equal marks.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

1. Write short note on the following:
a. Equilateral triangle
b. Isosceles triangle

2 a. State five (5) characteristics of living things,
b. In a tabular form, classify the following living and non living matter;
Books, Pencils, Man, Table, Rat, Grass, Dog, Elephant, Soil, Housefly, Stone, Beads, Goat, Water, Ants, Biro, Rocks, Tree.

3 a. What is computer ethics.
b. List three computer room management ethics.

4 a. Define Physical fitness,
b. State four importance of physical fitness.

Junior WAEC BST Objective Answers 2019

1. D

2. A

3. A

4. B

5. C

6. B

7. D

8. C

9. B

10.A

11.D

12.B

13.A

14.D

15.B

16.C

17.D

18.D

19.B

20.D

BECE BST Past Questions And Answers,

BST Objective Questions For BECE,

Junior WAEC BST Past Questions,

Past Questions For BECE BST,

Related Posts:

SHARE THIS :
Don`t copy text!

Discover more from Pdfmadeazy

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

× Send us a message!
0