Do you need a tutorial? Click here

BECE Social Studies Past Questions and Answers PDF Download – Junior WAEC JSS3

Last updated on August 19th, 2022 at 02:00 pm

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Do you require the BECE Social Studies past questions and answers for the JSS3 Basic Education Certificate Examination?

The Junior WAEC Social Studies and Theory Questions and Answers are available for download on our company, pdfmadeazy.com.

All of the BECE Social Studies objective and Theory previous questions and answers have been prepared by us

You may get an idea of the format and content of the tests from these sample questions.

According to our study, candidates who use Junior WAEC Social Studies Past Questions Paper to be ready for the Basic Certificate Examination BECE do ten times better than those who don’t.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

The Benefits of JSS3 Social Studies Practice Tests – Junior WAEC

  • Pointer to Concentration Area
  • Assists you in determining your exam pace.
  • Predict how the next exam question will turn out.

Read/Download BECE Social Studies Past Questions for Junior WAEC

Ministry of Basic Education
Examination Board
2018 Basic Education Certificate Examination

Attempt all Question

You are advised to work completely on your own

INSTRUCTION: From the options lettered A-D, choose the word that is correctly used to fill in the blank spaces.

BECE Social Studies SOS Objective Questions for JSS3

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

1. ……….. refers to the group of people who are closely related by blood, marriage or adoption.
A. Bond
B. Ethnicity
C. Family
D. Marriage

2. The central objective of social studies is ….
A. citizenship education.
B. political education.
C. social education.
D. university education.

3. One of the following is a component of social studies.
A. Biology
B. Chemistry
C. History
D. Physics

4. Material culture includes food, clothes and….
A. building.
B. dance.
C. language.
D. music.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

5. One of the purposes of marriage is for….
A. disloyalty.
B. mental disorder.
C. procreation.
D. regularity.

6 ……….. is the study of man in relationship with his physical and social environment.
A. Primary group
B. Social environment
C. Social group
D. Social studies

7. Absence of conflict, wars and trouble in the society means….
A. love.
B. mass.
C. peace.
D. quietness.

8. The form of conflict that is resolved by way of force to stop the violence that exists between the parties is …
A. unavailable conflict.
B. unrelieved conflict.
C. uneasy conflict.
D. unresolved conflict.

9. A ritual practice by a group of people whose membership, initiation policy, and activities are done secretly is described as ….
A. cultising.
B. cultism
C. cultist.
D. culty.

10. One of the following is not a form of marriage in Nigeria.
A. Court marriage
B. Gay marriage
C. Religious marriage
D. Traditional marriage

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

11. The act of being calm when provoked is best described as ….
A. bravery.
B. foolishness.
C. malice.
D. self-control.

12. Peaceful …. results to the development of trust, love and harmony among a group of people.
A. co-existence
B. conflict
C. conscience
D. Constance

13. An example of a violent conflict is….
A. football match.
B.inter-house competition.
C. school debate.
D. warri crisis.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

14. The most vulnerable when it comes to cult initiation are….
A. adult.
B. aged.
C. infants.
D. youths.

15. The family a person is born into is known as….
A. blissful family.
B. fresh family.
C. first family.
D. natal family.

16. The wife of your father who is not your mother is….
A. father’s wife.
B. full mother.
C. half mother.
D. stepmother.

17. A marriage that is conducted in the registry of a local government council secretariat is called…
A. customary marriage.
B. court of law marriage.
C. Islamic marriage.
D. under the ACT.

18. All of the following are NOT benefits of positive group behavior except one.
A. Destruction
B. Disobedience
C. Threat
D. Unity and process

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

19. Drugs can also mean chemical …. which are regarded as illegal.
A. equation
B. liquid
C. reaction
D. substance

20. A person that cannot live a normal life without drugs is said to be….
A. addicted.
B. depressed.
C. difficult.
D. hardened.

Objective Questions 21 – 60 Omitted

What Others are downloading: BECE Past Questions & Answer for all subject.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Theory Question on Social Studies for JSS3.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Section B (Theory)
Answer All Questions

1.  List and explain four (4) cultural differences in Nigeria.

(a) Define the term drug trafficking.

(b) State six (6) reasons for trafficking drugs.

Theories Questions 2-5 Omitted

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Junior WAEC SOS Objective Answers 2018

  1. A
  2. D
  3. C
  4. C
  5. C
  6. B
  7. E
  8. C
  9. D
  10. E
  11. B
  12. C
  13. B
  14. A
  15. E
  16. C
  17. A
  18. B
  19. D
  20. E
  21. To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

SHARE THIS :
Don`t copy text!

Discover more from Pdfmadeazy

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

× Send us a message!
0