Do you need a tutorial? Click here

BECE Physical and Health Education PHE Past Questions and Answers PDF Download – Junior WAEC JSS3

Last updated on August 19th, 2022 at 01:52 pm

Do you require the BECE Physical and Health Education past questions and answers for the JSS3 Basic Education Certificate Examination?

The Junior WAEC Physical and Health Education and Theory Questions and Answers are available for download on our company, pdfmadeazy.com.

All of the BECE Physical and Health Education objective and Theory previous questions and answers have been prepared by us

You may get an idea of the format and content of the tests from these sample questions.

According to our study, candidates who use Junior WAEC Physical and Health Education Past Questions Paper to be ready for the Basic Certificate Examination BECE do ten times better than those who don’t.

The Benefits of JSS3 Physical and Health Education Practice Tests – Junior WAEC

  • Pointer to Concentration Area
  • Assists you in determining your exam pace.
  • Predict how the next exam question will turn out.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Download JSS3 PHE Past Questions and Answer for Junior WAEC

Ministry of Basic Education
Examination Board
2018 Basic Education Certificate Examination

Attempt all Question

You are advised to work completely on your own

INSTRUCTION: From the options lettered A-D, choose the word that is correctly used to fill in the blank spaces.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

BECE Physical and Health Education Objectives Questions 2018 Extract

1. Physical fitness consists of…. components.
A. 6
B. 5
C. 4
D. 3
E. 2

2. Which color of the flag is used to indicate a valid jump in pole vault?
A. Black
B. Red
C. Purple
D. White
E. Yellow

3. The movement order in a volleyball game is….
A. anticlockwise.
B. clockwise.
C. backward.
D. kicking.
E. dreaming.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

4. Volleyball game was invented by….
A. William G. Morgan.
B. CarISfielez
C. Fredrick Ludwig Jalin –
D. A.I Halsted
E. Jalin Basedow

5. Which of the following is NOT a health consequences of drug abuse?
A. Drugs damage vital organs of the body
B. Increase the risk of injuries and accidents
C. It makes one insane
D. Problem of discipline
E. Solves life’s problems

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

6. Non contact sports are less energy consuming while contact sports is…. nature.
A. strenuous
B. weak
C. happy
D. single
E. dancing

7. Dumping of refuse in the river is an example of… pollution.
A. air
B. light
C. noise
D. soil
E. water

8. One of the following is an example of non-contact sports.
A. Badminton
B. Basketball
C. Handball
D. Boxing
E. Football

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

9. A standard athletics oval is made of… lines.
A. 12
B. 10
C. 8
D. 6
E. 4

10. …is an example of a folk dance.
A. Reggae
B. High-life
C. Disco
D. Atilogwu
E. Rap

11. Throwing events are for sectors while jumping events for….
A. track.
B. oval .
C. running.
D. pitches.
E. sectors.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

12. A relay race is a…. event.
A. individual
B. contract
C. team
D. sports
E. double

13. Ignorance and superstition on health matters fall within which determinant?
A. Environment
B. Health services
C. Heredity
D. Nutrition
E. Style of living

14. World Health Organization was founded in the year
A. 1948.
B. 1947.
C. 1946
D. 1945.
E.1949.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

15. The following are the support you can give an aging person except….
A. economic support.
B. emotional support.
C. physical support.
D. social support.
E. spiritual support.

16. The art of floating and moving in water using the arms, legs, and torso is known as…
A. canoeing.
B. boating.
C. diving.
D. swimming.
E. water polo.

17. A let in volleyball game means….
A. Reserve.
B. Deuce.
C. Draw.
D. Point.
E. Game.

18. Volleyball was introduced into Olympic in the year
A. 1966.
B.1965-
C. 1964.
D. 1963.
E. 1962.

19. ………. are diseases that can be contacted from people, places, through air, water, food and insects,
A. Communicable diseases
B. Contact diseases
C. Disease on water
D. Diseases
E. Transit diseases

20. The Hockey pitch is… in shape.
A. circular
B. circumference
C. ova
D. rectangle
E. triangle

21. The crip, dribble and push-pass are basic skills in the game of….
A. badminton.
B. cricket.
C. hockey.
D. lawn tennis.
E. table tennis.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

22. The goal keeper wears …during a hockey match
A. boots
B. helmet
C. jersey
D. shin guard
E. stick

23. Which of the following terms is used in the game of hockey?
A. Heading
B. Scooping
C. Spicking
D. Traveling
E. Throw-off

What Others are downloading: BECE Past Questions & Answer for all subjects.

Physical and Health Education for JSS3 Essay Questions

SECTION B (THEORY)

INSTRUCTION: Answer all questions. All questions carry equal marks.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

1 (a) What are communicable diseases?
(b) List FOUR micro-organisms that cause communicable disease.
(c) State THREE ways of preventing communicable diseases.

2 (a) Draw a large Hockey pitch and label the following area: i The length and breath in metre
ii The centre line
iii. The 22.9m line
iv. The striking circle

(b) List FOUR equipment needed by a hockey player.

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339

Junior WAEC PHE Objective Answers 2018

1. E
2. D
3. B
4. A
5. E
6. A
7. E
8. A
9. C
10. D

To get the full past questions in Pdf Format. Call or Whatsapp Us on 08134857339


11. D
12. C
13. E
14. A
15. E
16. D
17. D
18. C
19. A
20. D
21. C
22. B
23. B

Search Terms

BECE PHE Past Questions,
Junior WAEC PHE Past Questions,
BECE Past Questions and Answer on Physical Education,
JSS3 PHE Past Questions and Answers,
Physical and Health Education for jss3,

SHARE THIS :
Don`t copy text!

Discover more from Pdfmadeazy

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

0